DSpace Repository

Sporirea calității fructelor și legumelor în procesul de păstrare la temperaturi joase prin reglarea umidității aerului

Show simple item record

dc.contributor.advisor CARTOFEANU, Vasile
dc.contributor.author DOBROVOLSCHI, Constantin
dc.date.accessioned 2021-07-07T12:28:29Z
dc.date.available 2021-07-07T12:28:29Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation DOBROVOLSCHI, Constantin. Sporirea calității fructelor și legumelor în procesul de păstrare la temperaturi joase prin reglarea umidității aerului: tz. de master: Programul de studiu: Inginerie Mecanică. Cond. şt. CARTOFEANU Vasile. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2019. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/16530
dc.description Fișierul atașat conține: Adnotare, Cuprins, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Pierderile post-recoltare din întreaga lume reprezintă reduceri semnificative ale ofertei de alimente care influențează negativ veniturile agricultorilor, prețurile produselor alimentare și disponibilitatea alimentelor. Multe dintre acestea pierderile pot fi atenuate prin furnizarea temperaturii reduse și a umidității crescute. Această lucrare prezintă un studiu al metodelor și dispozitivelor pentru menținera umidității constante pe toată perioada de păstrare a fructelor si legumelor ceea ce contribuie considerabil la o sporire a calității lor atit din punct de vedere a calității și cantității. en_US
dc.description.abstract Post-harvest losses worldwide represent significant reductions in food supply that negatively affect farmers' incomes, food prices and food availability. Many of these losses can be mitigated by providing low temperature and high humidity. This paper presents a study of methods and devices for maintaining constant humidity throughout the storage period of fruits and vegetables, which contributes considerably to an increase in their quality both in terms of quality and quantity. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject umiditatea aerului en_US
dc.subject depozite frigorifice en_US
dc.subject umidificator cu ultrasunete en_US
dc.subject calitatea fructelor și legumelor en_US
dc.subject air humidity en_US
dc.subject cold storage en_US
dc.title Sporirea calității fructelor și legumelor în procesul de păstrare la temperaturi joase prin reglarea umidității aerului en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account