Abstract:
Indicațiile metodice sunt destinate studenților, masteranzilor și doctoranzilor, obiectele cercetărilor cărora sunt vinurile, distilatele, alte produse obținute din struguri, produsele secundare, deșeurile industriei vitivinicole. Totodată, lucrarea poate fi utilă și pentru alte specialități ale Facultății Tehnologia Alimentelor, la care spectrofotometria ultraviolet-vizibilă poate fi aplicată la studiul calitativ și cantitativ al diferitor componenți și grupe de substanțe în materia primă vegetală și produsele procesării acesteia. Indicațiile conțin succinte principii teoretice menite să ajute cititorul la estimarea apriori a posibilității utilizării spectroscopiei UV-VIS în funcție de obiectul și sarcinile cercetării. Sunt explicate corelațiile dintre structura chimică a moleculelor și capacitatea acestora de a absorbi radiațiile de anumite lungimi de undă. Numeroasele exemple experimentale de studiere a unor substanțe sau grupe de substanțe relevante ale vinurilor vin să faciliteze adaptarea metodei la sarcini concrete. În lucrare sunt expuse atât aplicații originale ale autorului și ale cercetătorilor din domeniu de peste hotare, cât și metodele de determinare a unor parametri cromatici ai vinurilor recomandate de Oficiul Internațional al Viei și Vinului (OIV).
Description:
Fişierul ataşat conţine: Bibliografie selectivă. Textul integral al publicației poate fi accesat pe site-ul http://library.utm.md. Accesul prin logare este valabil pentru studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cadre didactice UTM.