DSpace Repository

Procedeu de fabricare a vinului roşu de masă

Show simple item record

dc.contributor Universitatea Tehnică a Moldovei
dc.contributor.author BALANUŢĂ, Anatol
dc.contributor.author TARAN, Nicolae
dc.contributor.author COLIŞ, Ion
dc.contributor.author COSTANDACHI, Ştefan
dc.date.accessioned 2021-04-16T09:13:13Z
dc.date.available 2021-04-16T09:13:13Z
dc.date.issued 2004-07-31
dc.identifier.citation BALANUŢĂ, Anatol, TARAN, Nicolae, COLIŞ, Ion et al. Procedeu de fabricare a vinului roşu de masă. Brevet MD 2499, CIB C12G 1/00, C12G 1/022. Universitatea Tehnică a Moldovei. Nr. depozit: a 2003 0282. Data depozit: 2003.12.05. Data public.: 2004.07.31. In: BOPI. 2004, nr. 7. en_US
dc.identifier.other Nr. depozit: a 2003 0282
dc.identifier.uri http://www.db.agepi.md/Inventions/details/a%202003%200282
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/14207
dc.description.abstract Invenţia se referă la industria vinicolă, în special la un procedeu de fabricare a vinului roşu de masă. Procedeul, conform invenţiei, include zdrobirea şi desciorchinarea strugurilor cu obţinerea mustuielii, fermentareamacerarea într-un vas închis ermetic sub presiunea dioxidului de carbon degajat la fermentare cu evacuarea periodică a acestuia. Prima evacuare a dioxidului de carbon se efectuează la valorile presiunii de 300...500 kPa, iar următoarele evacuări – la 100...150 kPa. Fermentarea-macerarea se efectuează până la echilibrarea conţinutului de antociani în fazele lichidă şi solidă, după care urmează scurgerea mustului fermentat şi presarea boştinei. Rezultatul constă în accelerarea procesului de extracţie din boştină a substanţelor colorante şi tanante şi în simplificarea procesului de fabricare a vinului. en_US
dc.description.abstract The invention refers to the wine industry, especially to a process for red table wine production. The process, according to the invention, includes crushing and destalking of grapes up to obtaining the grape pulp, fermentation-maceration in a hermetic closed capacity under the pressure of the isolated at the fermentation carbon dioxide with periodical exhaustingthereof. The first carbon dioxide exhausting is realized at a pressure of 300…500 kPa and the following ones – at 100…150 kPa. The fermentation-maceration is carried out up to equilibration of the antocians in the liquid and solid phases, whereupon follows the fermented must discharge and pulp pressing. The result consists in accelerating the process for dye-stuffs and tannins extraction from the pulp and in simplifying the wine production process. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova en_US
dc.rights Brevet nevalabil. Data expirării brevetului: 2023.12.05. en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject invenţii en_US
dc.subject brevete de invenţie en_US
dc.subject vinuri roşii en_US
dc.subject red wines en_US
dc.subject wines en_US
dc.subject.classification IPC: C12G 1/00 (2006.01) en_US
dc.subject.classification IPC: C12G 1/022 (2006.01)
dc.title Procedeu de fabricare a vinului roşu de masă en_US
dc.type Patent en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Brevet nevalabil. Data expirării brevetului: 2023.12.05. Except where otherwise noted, this item's license is described as Brevet nevalabil. Data expirării brevetului: 2023.12.05.

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account