DSpace Repository

Obţinerea cartaminei şi luteolinei – coloranţilor inofensivi pentru produse lactate şi din carne

Show simple item record

dc.contributor.advisor BAERLE, Alexei
dc.contributor.author LAICO, Vladimir
dc.date.accessioned 2021-02-12T14:40:51Z
dc.date.available 2021-02-12T14:40:51Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation LAICO, Vladimir. Obţinerea cartaminei şi luteolinei – coloranţilor inofensivi pentru produse lactate şi din carne: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Alexei BAERLE. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2019. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/12943
dc.description Fişierul ataşat conţine: Cuprins, Резюме, Summary, Rezumat, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Работа посвящена решению актуальной проблемы, замены синтетических красителей в пищевых продуктах натуральными. В качестве сырья для получения красного и желтого красителей используются лепестки Сафлора красильного. Исследование процесса экстракции проводились различными методами. en_US
dc.description.abstract The work is dedicated to solving an urgent problem, replacing synthetic dyes in food products with natural ones. As a raw material for obtaining red and yellow dyes, petals of Safflower dyeing are used. The study of the extraction process was carried out by various methods. en_US
dc.description.abstract Lucrarea este dedicată soluționării unei probleme urgente, înlocuirii coloranților sintetici din produsele alimentare cu cei naturali. Ca materie primă pentru obținerea de coloranți roșii și galbeni, se folosesc petale de vopsire a șofranului. Studiul procesului de extracție a fost realizat prin diferite metode. en_US
dc.language.iso ru en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject красители en_US
dc.subject сафлор красильный en_US
dc.subject dyes en_US
dc.subject safflower dyeing en_US
dc.subject coloranţi naturali en_US
dc.title Obţinerea cartaminei şi luteolinei – coloranţilor inofensivi pentru produse lactate şi din carne en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account