DSpace Repository

Studiul şi argumentarea factorilor ce determină calitatea şi siguranţa semifabricatelor din carne tocată

Show simple item record

dc.contributor.advisor SANDULACHI, Elisaveta
dc.contributor.author MOLEA, Renat
dc.date.accessioned 2021-02-11T15:11:17Z
dc.date.available 2021-02-11T15:11:17Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation MOLEA, Renat. Studiul şi argumentarea factorilor ce determină calitatea şi siguranţa semifabricatelor din carne tocată: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Elisaveta SANDULACHI. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2020. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/12894
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Ramura semifabricatelor preia avînt cu zi ce trece și are ca scop schimbarea gîndirii clasice a consumătorului și deplasarea pe o treaptă cu salamurile care predomină pe arena produselor din carne. Soluționarea problemei a constat în adăugarea în compoziția cîrnăciorilor a omogenatului de ridiche neagră ce a favorizat capacitatea de reținere a apei, a oferit gust divers și o valoare nutritivă mai înaltă comparativ cu proba control. en_US
dc.description.abstract The branch of semi-finished products is gaining momentum every day and aims to change the classic thinking of the consumer and move on a step with the salamis that predominate in the arena of meat products. The solution of the problem consisted in adding in the composition of the sausages the homogenate of black radish that favored the water retention capacity, offered diverse taste and a higher nutritional value compared to the control sample. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject semifabricate en_US
dc.subject carne tocată en_US
dc.subject semi-finished products en_US
dc.subject minced meat en_US
dc.subject meat en_US
dc.title Studiul şi argumentarea factorilor ce determină calitatea şi siguranţa semifabricatelor din carne tocată en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account