DSpace Repository

Studenţi europeni la degustări de vinuri în Moldova

Show simple item record

dc.contributor.author Mesager Universitar
dc.date.accessioned 2021-05-07T12:13:37Z
dc.date.available 2021-05-07T12:13:37Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier.citation Studenţi europeni la degustări de vinuri în Moldova. In: Mesager Universitar. 2012, nr 7, p. 7. en_US
dc.identifier.uri http://81.180.74.21:8080/xmlui/handle/123456789/14769
dc.description.abstract Organizaţia studenţească Grupul Local BEST-Chişinău, parte a reţelei europene BEST – Board of European Students of Technology, este cea care acum 4 ani a dat tonul întrunirii la Chişinău, sub auspiciile UTM, a unor formidabile Şcoli/Cursuri de Vară pentru studenţii din universităţile tehnice din toată Europa, în care activează organizaţii-membre BEST. Tematica acestor Summer Courseuri consună cu cele mai actuale probleme ale ingineriei şi tehnicii moderne, cum ar fi energia regenerabilă, IT-ul, noţiunea de branding: „Spin your turbines! Water energy uncovered” (2009), „Communication protocols – how a human can teach computers talk to each others” (2010), „Brand your product. Brand yourself!” (2011). Ediţia din anul curent a şcolii de vară s-a desfăşurat în perioada 10-21 iulie şi a abordat problema tehnologiei vinului: „Discover the wine– Explore the taste”. Vinificaţia este o ramură nu mai puţin importantă decât cele abordate în ediţiile anterioare, susţin organizatorii. În cadrul Şcolii de Vară-2012 cei 22 de studenţii din Danemarca, Suedia, Spania, Estonia, Macedonia, Cehia, Polonia şi alte ţări europene au audiat cursuri de istorie a vinului, compoziţia şi modul de preparare, importanţa culturală şi calităţile curative ale vinurilor, predate de către dna Natalia Furtună, lector universitar la Facultatea de Tehnologie şi Management în Industria Alimentară a UTM. Iar pentru cursul practic ei au vizitat Compania Chateau Vartely – producător de vinuri de înaltă calitate, unde au asistat „pe viu” la procesul de producere a vinurilor, învăţând să le distingă după miros şi consistenţă, degustându-le după anumite reguli: de la alb la roşu, de la tânăr la bătrân, de la sec la dulce, după care „finis coronat opus – sfârşitul încoronează opera” şi vinul spumant îşi spune dulce şi strălucitor cuvântul… en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject Grup Local BEST-Chişinău en_US
dc.subject organizaţie studenţească en_US
dc.subject Şcoli/Cursuri de Vară en_US
dc.subject Chateau Vartely en_US
dc.subject degustări de vinuri en_US
dc.title Studenţi europeni la degustări de vinuri în Moldova en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account