DSpace Repository

FTMIA: Produse alimentare noi: Licenţa 2012

Show simple item record

dc.contributor.author Mesager Universitar
dc.date.accessioned 2021-05-07T12:05:06Z
dc.date.available 2021-05-07T12:05:06Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier.citation FTMIA: Produse alimentare noi: Licenţa 2012. In: Mesager Universitar. 2012, nr 7, p. 6. en_US
dc.identifier.uri http://81.180.74.21:8080/xmlui/handle/123456789/14768
dc.description.abstract Teza de licenţă a studentului Vladimir Crucerescu cu tema „Aplicarea culturilor starter şi a mucegaiurilor nobile în tehnologia salamurilor fermentate (saleami Nola)” (cond: Angela Gudima, dr., conf. univ.), specialitatea „Tehnologia cărnii şi a produselor din carne”, constituie un exemplu concludent de pregătire excelentă a inginerilor alimentari la UTM. Salamurile fermentate reprezintă un sortiment relativ nou de produse de carne pentru Moldova. Uscarea şi maturarea cărnii este, probabil, cea mai veche formă de conservare a acestui produs de origine animală. Procesele date sunt menţionate împreună dat fiind faptul că ele nu pot fi folosite în separat. Maturarea cărnii, cu adăugarea sării de uz alimentar, a fost descoperită întâmplător în zonele mediteraneene. Astăzi, la metoda maturării se adaugă şi alte modalităţi de conservare: refrigerarea, congelarea, tratamentul termic ş.a. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject Vladimir Crucerescu en_US
dc.subject teză de licență en_US
dc.subject culturi starter en_US
dc.subject mucegaiuri nobile en_US
dc.subject salamuril fermentate en_US
dc.title FTMIA: Produse alimentare noi: Licenţa 2012 en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account