Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Title

Sort by: Order: Results:

  • LEVCENCO, Veronica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2010)
    Repertoriul activităţilor comunicative pentru cursul de limba franceză la filiera universitară francofonă ’’Technologies Alimentaires’’ cuprinde noţiunile de bază pentru orientarea procesului de predare/învăţare la ...
  • DUNAS, Maxim (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Prezenta lucrare are drept scop analiza calității nutritive și biologice a cărnii și produselor din carne de prepeliță cu elaborarea unei tehnologii de obținere a unui produs din carne nou – prepeliță afumată, cu o calitate ...
  • SIMINIUC, Rodica (Tehnica UTM, 2011)
    În prezent este tot mai recunoscut faptul că alimentele din cereale integrale pot aduce o contribuţie importantă pentru sănătatea noastră Cercetările arată în mod constant că un consum regulat de alimente din cereale ...
  • VORONIUC, Doina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Scopul lucrării: elaborarea metodelor de valorificare a acizilor carboxilici alimentari din fructele necoapte.
  • OLARU, Alina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul cercetării constă în valorificarea si identificarea compușilor biologic activi din diferite tipuri de aloe , analiza influentei metodelor de prelucrare asupra conservării compușilor biologic activi din aloe, creșterea ...
  • MAȘCAUȚAN, Zina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    În cadrul tezei de master a fost cercetată oportunitatea utilizării usturoiului negru fermentat în calitate de ingredient în industria alimentară în scopul obținerii ciocolatei funcționale cu adaos de usturoi negru (fără ...
  • ȚISLINSCAIA, Natalia (Technical Universiry of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    În lucrare au fost analizate probleme ce țin de valorificarea deșeurilor din vinificație. În afara produselor de bază, must si vin, de la prelucrarea strugurilor si condiționarea vinurilor rezultă și însemnate cantități ...
  • ALEXEI, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul tezei de master a fost de a studia posibilitatea de valorificare a gutuiului în obținerea unor băuturi de tip lichioruri. Pentru atingerea acestui scop au fost trasate următoarele obiective: de a realiza un studiu ...
  • FULGA, Ludmila; MOLODOI, Elena; USATÎI, Agafia; CHIRIȚA, Elena; EFREMOVA, Nadejda; CHISELIȚA, Natalia; BORISOVA, Tamara (Tehnica UTM, 2014)
    Studiul cuprinde o analiză amplă și minuţioasă a publicaţiilor știinţifice de ultimă oră la tema de cercetare şi reflectă valoarea biotehnologică a levurilor genului Saccharomyces ca producenţi specializaţi în biosinteza ...
  • CHIRILIUC, Gheorghe (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Pe marginea tezei de masterat este prezentată analiza bibliografică, privind valorificarea semințelor de struguri, tescovina la fabricarea salamurilor semiafumate, ca principal subprodus rezultat în tehnologia de ...
  • ȘARAFAN, Vladimir (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Tema cercetării este foarte actuală în ziua de azi, deoarece sectorul apicol este în creștere iar distribuția produselor obținute este destul de dificilă, astfel o metodă de valorificare a mierii este expusă în teza de ...
  • SUCONIC, Renat (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Scopul tezei de master „Valorificarea oțetului de vin ca materie primă pentru obținerea băuturilor nealcoolice” constă în obţinerea băuturilor nealcoolice bazate pe oțet de vin alb cu diferite fructe/pomușoare și plante ...
  • BOTNARI, Victoria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul tezei de master a fost de a studia posibilitatea de valorificare a porumbelelor în obținerea unor băuturi spirtoase de tipul lichiorului. Pentru realizarea scopului tezei de master au fost stabilite următoarele ...
  • URSU, Mihaela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Strugurii recoltați la nivel mondial sunt utilizați în vinificație, iar odată cu dezvoltatea acestei industrii crește și volumul de subproduse însoțite, cum ar fi tescovină de struguri, semințe, etc. Aceste produse sunt ...
  • CANJA, Ana (Tehnica UTM, 2016)
    Scopul studiului de cercetare constă în valorificarea produselor cerealiere în calitate de concentrate alimentare pentru mic-dejun destinate alimentației curative, și anume, categoriei de consumatori ce suferă de diabet ...
  • CARABAJAC, Elena (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Problema abordată în această lucrarea este posibilitatea fortificării crenvurștilor din carne de pasăre cu vitamine, microlelemente și fibre alimentare, prin sursse naturale, prin adăugarea în rețetă a materiei prime vegetale.
  • TELIBAN, Gabriel-Ciprian; MIHALACHE, Gabriela; STOLERU, Vasile; POPA, Lorena-Diana; PATRAŞ, Antoanela (Technical Universiry of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    Utilizarea deșeurilor organice în agricultură, prin compostarea prealabilă a acestora, constituie o bună opțiune de gestionare a cantităților mari de deșeuri generate de prelucrarea agroindustrială a legumelor. În acest ...
  • LUNGU, Lidia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Obiectivele acestui studiu științifică constau în valorificarea sângelui alimentar în forma sa integrală sau derivatele acestuia pentru utilizarea în fabricarea produselor din carne pentru alimentația copiilor cu vârsta ...
  • VISANU, Vitali (Technical Universiry of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    Tescovina reprezintă subprodusul rezultat de la presarea strugurilor și a mustuielii dulci sau fermentate, în compoziție se găsesc: ciorchinii, pielițele, semințele și resturile de must sau vin neextrase la presare. Vița ...
  • OBADĂ, Leonora; MÎNDRU, Anatol; RUSU, Emil; GOLENCO, Lidia; CIBUC, Mariana; COVALCIUC, Olga (Tehnica UTM, 2012)
    The present range of moldovian black grain grape varieties is composed mostly of french classics, as well as clones of these varieties. On global wine market several countries with great diligence promote wines from local ...

Search DSpace


Browse

My Account