Browsing Facultatea Tehnologia Alimentelor by Title

Sort by: Order: Results:

  • DENKOVA, Rositsa; DIMBAREVA, Donka; DENKOVA, Zapryana; DOBREV, Ilyan (Tehnica UTM, 2012)
    Batch cultivation in a bioreactor with continuous stirring and at static conditions of the strains with probiotic properties of the genus Lactobacillus: Lactobacillus acidophilus A2 and Lactobacillus acidophilus Ac in ...
  • MIGALATIEV, O. (Tehnica UTM, 2016)
    After making tomato juice it is obtained a mixture of seeds, peels and a small amount of pulp, which represent 25-35% of the raw material mass. By the supercritical CO2 extraction the non-polar, lipid soluble compounds are ...
  • MARDARI, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Scopul tezei: elaborarea și studierea calității alimentelor bogate în proteine vegetale și utilizarea deșeurilor obținute ca scop de materie primă. Obiectivele lucrării: evaluarea principalilor indicatori nutriționali ai ...
  • POPA, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul tezei de master constă în dezvoltarea sortimentului de produse lactate, de tipul cremei de brânză, cu valoare biologică sporită, utilizând extracte din plante aromatice încapsulate. Obiectivele propuse sunt: Analiza ...
  • APOSTOL, Anastasia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Mirocapsulele din extracte de plante aromatice sunt o inovație nouă care merită abordată. Iaurtul are o activitate antioxidantă limitată și în acest scop adăugarea microcapsulelor în iaurt ar putea fi folosită ca o alternativă ...
  • FRANGO, Ivan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Problematica studiului. Iaurtul este un produs lactat obținut prin fermentarea laptelui sub acțiunea de microorganisme specifice din cultura starter: Streptococcus thermophilus și Lactobacillus delbrueckii subsp. ...
  • LAICO, Vladimir (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Работа посвящена решению актуальной проблемы, замены синтетических красителей в пищевых продуктах натуральными. В качестве сырья для получения красного и желтого красителей используются лепестки Сафлора красильного. ...
  • CARABULEA, Boris; MOTRIUC, Svetlana; CARABULEA, Vera (Tehnica UTM, 2014)
    În lucrare este descris procesul tehnologic de obţinere a fazei solide de la prelucrarea sfeclei roşii. În faza solidă este determinată concentraţia de betaină. Pe parcursul procesului tehnologic este dirijată cantitatea ...
  • ANDRIEŞ, Mihai (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    În teză s-a urmărit scopul studiului hidrolizei șrotului de nuci din diferiți ani și compararea spectrelor electronice ale soluțiilor care s-au format la hidroliză.
  • CHIŢAN, Viorica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Lucrarea contribuie la elaborarea metodelor de obţinere a peliculelor alimentare comestibile din biopolimeri naturali cu proprietăţi peliculogene şi caracterizarea acestora prin metodele fizico-chimice.
  • MIJA, Nina; CURACIOV, Vadim; CARABULEA, Boris (Tehnica UTM, 2014)
    Lucrarea este dedicată procesului de extragere şi utilizare a lizozimei din albuş de ou – proteină cu proprietăţi antibiotice. La extragere se folosesc soluţii de sare şi acizi cu diferite concentraţii pentru a asigura ...
  • GORNEŢ, Viorel; RUBŢOV, Silvia (Tehnica UTM, 2015)
    Formarea produsului finit de tip pate cu ficat prin ambalarea în borcan de sticlă şi pasteurizarea în autoclav la 100ºC. Influenţa pasteurizării asupra contaminării microbiologice a pateului cu ficat în borcan presupune: ...
  • POPOVSCHI, Ecaterina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Scopul general al studiului constă în elaborarea unei noi metode de producere a colorantului galben din petalele de șofrănel. Obiectivele sânt: 1. Analiza informațiilor despre coloranții alimentelor; 2. Separarea experimentală ...
  • SCUTARU, Iurie (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Notele de curs sunt destinate studenților de la specialitatea 541.3. Tehnologia vinului și produselor obținute prin fermentare, Departamentul Oenologie și Chimie, Facultatea Tehnologia Alimentelor, disciplina Oenochimie. ...
  • SLIUSARENCO, Valentin (Tehnica UTM, 2012)
    The article describes a brief history of the development of vegetable oil production and in particular presses that are used. Compared screw presses and hydraulic. Described M8-MSHP press for the final extraction of vegetable ...
  • BALANUȚĂ, Anatol; COVACI, Ecaterina; SCLIFOS, Aliona; ȚURCANU, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Lucrarea este elaborată în conformitate cu curricula disciplinară a cursului și cuprinde material teoretic și descrieri practice de efectuare a lucrărilor de laborator. Materialul expus este structurat în 8 lucrări de ...
  • COVACI, Ecaterina; ARHIP, Vasile (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Indicațiile metodice sunt destinate studenţilor specialității 0721.3 Tehnologia vinului şi produselor obţinute prin fermentare, anul III (U), anul IV (U), cu frecvenţă redusă, Facultatea Tehnologia Alimentelor. Lucrarea ...
  • PARSHAKOVA, Lidia; POPEL, Svetlana; CROPOTOVA, Janna; CONDRASHOVA, Iulia; SOBOLEVA, Inessa (Tehnica UTM, 2012)
    We researched the possible way to optimise vegetable oils in terms of number and ratio of essential fatty acids. Such oil may be obtained through blending two or more vegetable oil with well-known fatty acids in proportions ...
  • JECOV, Denis (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    В процессе изучения и сбора информации с многочисленных источников, в ходе работы были выявлены и аргументированы основные аспекты, необходимые для качественного ресторанного менеджмента. Задачей данной работы является ...
  • ROTARU, Marius-Octavian (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Teza vizează analiza, cercetarea și găsirea posibilităților de optimizare si dezvoltare a companiei Paninella.

Search DSpace


Browse

My Account