Browsing 2019 by Title

Sort by: Order: Results:

  • CIUPERCĂ, Rodion; RABEI, Ivan (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la mașinile de conversie a energiei eoliene și anume la turbinele eoliene cu ax vertical în caz general și, în caz particular, la forma constructivă a profilului palelor rotorului turbinelor eoliene cu ...
  • RUSU, Emil; URSACHI, Veaceslav; RAEVSCHI, Semion; MORARI, Roman (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Procedeul, conform invenţiei, constă în obţinerea nanoparticulelor şi nanomicrofirelor de GaN cu conductibilitate de tip P prin intermediul reacţiilor chimice a unui compus chimic, utilizat ca sursă a atomilor de galiu şi ...
  • PENIN, Alexandru; SIDORENKO, Anatol; DONU, Sofia (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la electrotehnică şi este destinată pentru realizarea sistemelor de alimentare cu tensiune constantă a unei sarcini îndepărtate cu compensarea căderii de tensiune pe linia de alimentare de conectare, la ...
  • BATÎR, Ludmila; RUDIC, Valeriu; DJUR, Svetlana; CHIRIAC, Tatiana; CEPOI, Liliana; CHISELIȚA, Oleg; ȚURCAN, Olga (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţiile se referă la biotehnologie, şi anume la procedee de conservare a tulpinii Saccharomyces cerevisiae CNMN-Y-20 pe un termen îndelungat şi utilizarea acesteia ca sursă de substanţe biologic active. Procedeele ...
  • BATÎR, Ludmila; RUDIC, Valeriu; DJUR, Svetlana; RUDI, Ludmila; SLANINA, Valerina; BULIMAGA, Valentina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţiile se referă la biotehnologie, şi anume la procedee de conservare a tulpinii de levuri Saccharomyces cerevisiae CNMN-Y-21 pe un termen îndelungat şi utilizarea acesteia ca sursă de substanţe biologic active. ...
  • EREMIA, Nicolae; CHIRIAC, Angela; CAISIN, Larisa; MARDARI, Tatiana; CATARAGA, Ivan; SARÎ, Nellea (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la apicultură, în particular la un procedeu de creștere a familiilor de albine. Procedeul, include hrănirea albinelor cu un amestec din sirop de zahar de 50% şi un preparat imunomodulator în cantitate ...
  • CAISIN, Larisa; VRANCEAN, Vasile; ANTON, Vladimir; EREMIA, Nicolae; BIVOL, Ludmila (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la avicultură, şi anume la un procedeu de creștere a puilor broiler, în care nutreţurile combinate complete sunt utilizate în industria furajelor pentru păsări sau direct la fabricile avicole. Procedeul ...
  • SÎRBU, Tamara; ŞCERBACOVA, Tatiana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la agricultură, în particular la legumicultură, şi anume la un procedeu de cultivare a castraveţilor. Procedeul, conform invenţiei, prevede tratarea extra-radiculară a plantelor în timpul creşterii ...
  • EFREMOVA, Nadejda; BEȘLIU, Alina; USATII, Agafia (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Procedeu nou de cultivare a levurilor Rhodotorula gracilis cu aplicarea nanoparticulelor de zinc poate fi utilizat pentru obţinerea proteinelor cu potenţial înalt de aplicare în industria microbiologică, alimentară, ...
  • BALAN, Valerian; TÎRSINA, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Procedeul, conform invenţiei, include plantarea pomilor în formă de dreptunghi format din două triunghiuri dreptunghice, fiecare cu un unghi de 30° alăturat catetei care reprezintă distanţa dintre rânduri, cateta opusă ...
  • CILOCI, Alexandra; TIURINA, Janetta; GUȚUL, Tatiana; CLAPCO, Steliana; BIVOL, Cezara; LABLIUC, Svetlana; DVORNINA, Elena; DVORNICOV, Dmitrii (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Procedeul de cultivare submersă a tulpinii de fungi Rhizopus arrhizus CNMN FD 03 producătoare de lipaze include pregătirea suspensiei de spori a culturii de 30 de zile, crezcute pe suprafeţe înclinate de malţ-agar, inocularea ...
  • GHENDOV-MOŞANU, Aliona; POPESCU, Liliana; STURZA, Rodica; LUNG, Ildiko; OPRIŞ, Ocsana-Ileana; SORAN, Maria-Loredana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a cremei de brânză funcţionale. Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea brânzei cu un conţinut de grăsimi de 0…5% cu smântână dulce ...
  • BALAN, Valerian; IVANOV, Igor; TÎRSINA, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Procedeul include scurtarea pomului după plantare şi suprimarea mugurilor de pe trunchi la înălţimea de 40…50 cm cu orbirea a 2…3 muguri axiali situaţi sub doi muguri terminali, suprimarea lăstarului de prelungire a axului ...
  • BALAN, Valerian; BALAN, Petru; BÎLICI, Inna (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la pomicultură, şi anume la un procedeu de formare a coroanei pomului de măr în formă de fus zvelt. Procedeul, conform invenţiei, include arcuirea axului puternic şi negarnisit cu fixarea lui în poziţie ...
  • EREMIA, Nicolae; CHIRIAC, Angela; CAISIN, Larisa; IVANOVA, Raisa; MAȘCENCO, Natalia; NEICOVCENA, Iulia; MARDARI, Tatiana; CATARAGA, Ivan; SARÎ, Nellea (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la apicultură, şi anume la un procedeu de hrănire a albinelor. Procedeul, include hrănirea albinelor cu un amestec din sirop de zahar şi extract glucozide dehidroconiferil alcool-9’-O-β-D-glucopiranozidă ...
  • GOLUBI, Roman; IORGA, Eugen; BUCARCIUC, Victor; ARNĂUT, Svetlana; CRUCIRESCU, Diana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară. Procedeul, include prelucrarea primară a merelor, zdrobire, încălzire până la temperatura de 50°C şi tratarea cu enzime pectolitice+amilotice timp de 1 oră, presare, deburbare, ...
  • RADU, Oxana; POPESCU, Liliana; TATAROV, Pavel; BAERLE, Alexei (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Procedeul de obţinere a untului de tip spread pe bază de smântână dulce presupune formarea emulsiei din lipide lactice și vegetale cu un conţinut de grăsime 73,0±0,5%, care include 19...46% de acizi grași ω-3 și ω-6 și ...
  • TÎRŞU, Mihai; TELEUŢĂ, Alexandru; BERZAN, Vladimir; POSTOLATI, Vitalie; POSTORONCĂ, Sveatoslav; ANISIMOV, Vladimir; BABICI, Vladimir (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la domeniul electrotehnicii, şi anume la procedee de obţinere a căldurii cu utilizarea arcului electric. Procedeul de obţinere a căldurii cu utilizarea arcului electric include conectarea unei surse de ...
  • ABABII, Nicolai; POSTICA, Vasile; TROFIM, Viorel; LUPAN, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la tehnologia de obţinere a materialelor nanostructurate, în particular la tehnologia de producere a reţelelor de nanofire prin tratament termic în mediu ambiant la temperatura 425 oC timp de 4 ore cu ...
  • SCRIPCARI, Ion; GRUMEZA, Irina; MACARI, Artur; GUDIMA, Angela; COEV, Ghenadie (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a semifabricatelor din carne tocată de ovină. Procedeul, conform invenţiei, include mărunţirea cărnii de ovină cu o maşină de tocat cu diametrul ...

Search DSpace


Browse

My Account